Кулінарія

Як приготувати пиріжки: 6 швидких рецептів

У нашій родині домашні пиріжки завжди повинні бути на столі. І старше, і молодше покоління обожнюють це блюдо з будь-якою начинкою! Природно, за багато років я обзавелася найбільш вдалими рецептами пиріжків. Якісь вичитала в Інтернеті, якісь підказала мені сусідка, але багато передалися мені від мами і свекрухи. Розповідаю, як приготувати пиріжки на будь-який смак і будь-яких інгредієнтів!

Пиріжки з несолодкої начинкою можна подавати домочадцям або до супу і салату. Солодка випічка більше підійде в ролі десерту до чашки чаю і кави. Ділюся з вами швидкими та простими рецептами тіста для пиріжків, а начинку вибирайте самостійно!

Інгредієнти

  • 1 скл. кефіру
  • 0,5 скл. соняшникової олії
  • 1 яйце
  • 11 г сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 3 скл. пшеничного борошна
  • 1 ст. л. цукру

Приготування

  1. З’єднайте соняшникову олію з кефіром, трохи підігрійте суміш в сотейнику або мікрохвильовій печі.
  2. Просійте борошно з цукром, сіллю і дріжджами.
  3. Поступово злийте кефірно-масляну суміш в сухі інгредієнти, замісити тісто. Накрийте його харчовою плівкою і приберіть на півгодини в тепле місце.
  4. Відщипуйте від тіста шматочки, наповнюйте їх начинкою на свій смак і формуйте пиріжки.
  5. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом і змащений маслом, швом вгору. Залиште на 10 хвилин.
  6. Змастіть пиріжки яйцем і відправте випікатися в розігріту до 180-200 °С духовці до рум’яного кольору.

Пиріжки на сирному тісті за 15 хвилин

Інгредієнти

  • 2 яйця
  • 500 г кисломолочного сиру
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 трісок. соди
  • 10 ст. л. пшеничного борошна
  • 2 трісок. солі

Приготування

  1. Змішайте яйця з цукром до повного розчинення цукру.
  2. Вмішайте в яйця сир, а потім борошно до однорідності.
  3. Додайте сіль і соду, добре перемішайте тісто.
  4. Розділіть тісто на шматочки (близько 20), кожен розплющить у форму коржі, наповніть начинкою і защипайте краю.
  5. Змастіть деко маслом, викладіть пиріжки. Випікайте їх 15 хвилин в заздалегідь розігрітій до 200 °С духовці.

Пиріжки-малятка на молоці

Інгредієнти

  • 580 г пшеничного борошна
  • 250 мл молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 11 г сухих дріжджів
  • 200 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі

Приготування

  1. З’єднайте молоко з вершковим маслом і злегка нагрійте суміш. Маса повинна бути однорідною і теплою.
  2. Додайте сіль, цукор і сухі дріжджі. Перемішайте і залиште на 5 хвилин.
  3. Просійте в молочну суміш борошно, замісіть тісто.
  4. Розділіть тісто на 6 шматочків, кожен розкачати в прямокутник. На один край викладіть начинку, скрутіть тісто в рулети, защипуючи краю.
  5. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом. Випікайте 25-30 хвилин при 180 °С.

Дріжджові пиріжки на молоці

Інгредієнти

  • 600 г пшеничного борошна
  • 4 ст. л. цукру
  • 2 яйця
  • 50 р маргарину
  • 250 мл молока
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 1 ч. л. ваніліну

Приготування

  1. В невеликій кількості молока розведіть дріжджі, додавши 1 ст. л. цукру.
  2. Коли дріжджі почнуть пінитися, додайте яйця, що залишилися, молоко і цукор, маргарин (можна замінити вершковим маслом), ванілін, борошно і сіль. Замісіть тісто, приберіть його на 2 години в тепле місце.
  3. Обімніть тісто і починайте роботу з ним: розділіть на частини, розкачайте, наповніть начинкою і сформуйте пиріжки.
  4. Застеліть деко пергаментом, і випікайте пиріжки до рум’яності при 200 °С.

Млинці-пиріжки на кислому молоці і сирі

Інгредієнти

  • 2 яйця
  • 500 мл кислого молока
  • 200 г сиру
  • 1 ч. л. соди
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком
  • 300 г пшеничного борошна
  • 100 мл соняшникової олії

Приготування

  1. Збийте яйця з сиром і 250 мл кислого молока. Додайте цукор і сіль, просійте борошно. Добре перемішайте інгредієнти.
  2. Соду змішайте з рештою молоком, а потім злийте в сирне тісто. Збийте масу віночком або міксером, щоб вийшла консистенція густої сметани.
  3. Добре розігрійте сковороду з олією. Вилийте порцію тіста, встановіть мінімальний вогонь і накрийте сковороду кришкою.
  4. Коли млинець зарум’яниться, покласти на нього начинку і акуратно складіть млинчик навпіл, використовую лопатку. Готуйте під кришкою ще 1 хвилину, потім переверніть.

Дріжджові пиріжки на окропі

Інгредієнти

  • 2 скл. води
  • 50 р дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. солі
  • 4 скл. пшеничного борошна

Приготування

  1. Змішайте 1 скл. теплої води з сіллю, цукром, борошном і олією. Влийте 1 скл. крутого окропу і замісіть тісто.
  2. Відразу ж приступайте до ліплення пиріжків. Розділіть тісто на шматочки, наповніть їх начинкою, защипайте краю і відправте смажитися на сковороду.

Як бачите, рум’яні пиріжки можна приготувати буквально з будь-яких інгредієнтів. В якості основи використовуйте молоко, кефір, кисле молоко, сир чи навіть просту воду! або без них, смажте в олії або випікайте в духовці. А якщо ви ще жодного разу не пробували приготувати пиріжки в домашніх умовах, швидше приступайте. У вас точно вийде!