Як приготувати пиріжки: 6 швидких рецептів
У нашій родині домашні пиріжки завжди повинні бути на столі. І старше, і молодше покоління обожнюють це блюдо з будь-якою начинкою! Природно, за багато років я обзавелася найбільш вдалими рецептами пиріжків. Якісь вичитала в Інтернеті, якісь підказала мені сусідка, але багато передалися мені від мами і свекрухи. Розповідаю, як приготувати пиріжки на будь-який смак і будь-яких інгредієнтів!
Пиріжки з несолодкої начинкою можна подавати домочадцям або до супу і салату. Солодка випічка більше підійде в ролі десерту до чашки чаю і кави. Ділюся з вами швидкими та простими рецептами тіста для пиріжків, а начинку вибирайте самостійно!
Інгредієнти
- 1 скл. кефіру
- 0,5 скл. соняшникової олії
- 1 яйце
- 11 г сухих дріжджів
- 1 ч. л. солі
- 3 скл. пшеничного борошна
- 1 ст. л. цукру
Приготування
- З’єднайте соняшникову олію з кефіром, трохи підігрійте суміш в сотейнику або мікрохвильовій печі.
- Просійте борошно з цукром, сіллю і дріжджами.
- Поступово злийте кефірно-масляну суміш в сухі інгредієнти, замісити тісто. Накрийте його харчовою плівкою і приберіть на півгодини в тепле місце.
- Відщипуйте від тіста шматочки, наповнюйте їх начинкою на свій смак і формуйте пиріжки.
- Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом і змащений маслом, швом вгору. Залиште на 10 хвилин.
- Змастіть пиріжки яйцем і відправте випікатися в розігріту до 180-200 °С духовці до рум’яного кольору.
Пиріжки на сирному тісті за 15 хвилин
Інгредієнти
- 2 яйця
- 500 г кисломолочного сиру
- 3 ст. л. цукру
- 2 трісок. соди
- 10 ст. л. пшеничного борошна
- 2 трісок. солі
Приготування
- Змішайте яйця з цукром до повного розчинення цукру.
- Вмішайте в яйця сир, а потім борошно до однорідності.
- Додайте сіль і соду, добре перемішайте тісто.
- Розділіть тісто на шматочки (близько 20), кожен розплющить у форму коржі, наповніть начинкою і защипайте краю.
- Змастіть деко маслом, викладіть пиріжки. Випікайте їх 15 хвилин в заздалегідь розігрітій до 200 °С духовці.
Пиріжки-малятка на молоці
Інгредієнти
- 580 г пшеничного борошна
- 250 мл молока
- 1 ст. л. цукру
- 11 г сухих дріжджів
- 200 г вершкового масла
- 0,5 ч. л. солі
Приготування
- З’єднайте молоко з вершковим маслом і злегка нагрійте суміш. Маса повинна бути однорідною і теплою.
- Додайте сіль, цукор і сухі дріжджі. Перемішайте і залиште на 5 хвилин.
- Просійте в молочну суміш борошно, замісіть тісто.
- Розділіть тісто на 6 шматочків, кожен розкачати в прямокутник. На один край викладіть начинку, скрутіть тісто в рулети, защипуючи краю.
- Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом. Випікайте 25-30 хвилин при 180 °С.
Дріжджові пиріжки на молоці
Інгредієнти
- 600 г пшеничного борошна
- 4 ст. л. цукру
- 2 яйця
- 50 р маргарину
- 250 мл молока
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. ваніліну
Приготування
- В невеликій кількості молока розведіть дріжджі, додавши 1 ст. л. цукру.
- Коли дріжджі почнуть пінитися, додайте яйця, що залишилися, молоко і цукор, маргарин (можна замінити вершковим маслом), ванілін, борошно і сіль. Замісіть тісто, приберіть його на 2 години в тепле місце.
- Обімніть тісто і починайте роботу з ним: розділіть на частини, розкачайте, наповніть начинкою і сформуйте пиріжки.
- Застеліть деко пергаментом, і випікайте пиріжки до рум’яності при 200 °С.
Млинці-пиріжки на кислому молоці і сирі
Інгредієнти
- 2 яйця
- 500 мл кислого молока
- 200 г сиру
- 1 ч. л. соди
- сіль за смаком
- цукор за смаком
- 300 г пшеничного борошна
- 100 мл соняшникової олії
Приготування
- Збийте яйця з сиром і 250 мл кислого молока. Додайте цукор і сіль, просійте борошно. Добре перемішайте інгредієнти.
- Соду змішайте з рештою молоком, а потім злийте в сирне тісто. Збийте масу віночком або міксером, щоб вийшла консистенція густої сметани.
- Добре розігрійте сковороду з олією. Вилийте порцію тіста, встановіть мінімальний вогонь і накрийте сковороду кришкою.
- Коли млинець зарум’яниться, покласти на нього начинку і акуратно складіть млинчик навпіл, використовую лопатку. Готуйте під кришкою ще 1 хвилину, потім переверніть.
Дріжджові пиріжки на окропі
Інгредієнти
- 2 скл. води
- 50 р дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 1 ч. л. солі
- 4 скл. пшеничного борошна
Приготування
- Змішайте 1 скл. теплої води з сіллю, цукром, борошном і олією. Влийте 1 скл. крутого окропу і замісіть тісто.
- Відразу ж приступайте до ліплення пиріжків. Розділіть тісто на шматочки, наповніть їх начинкою, защипайте краю і відправте смажитися на сковороду.
Як бачите, рум’яні пиріжки можна приготувати буквально з будь-яких інгредієнтів. В якості основи використовуйте молоко, кефір, кисле молоко, сир чи навіть просту воду! або без них, смажте в олії або випікайте в духовці. А якщо ви ще жодного разу не пробували приготувати пиріжки в домашніх умовах, швидше приступайте. У вас точно вийде!